Sluta maila – tävlingsregler

Vill du skapa en bättre intern kommunikation kan det vara bra att stänga av mailen. Ska du stänga av mailen så kan det vara bra att göra det i form av en tävling. Om du gör det i form av en tävling kan det vara bra att bestämma vilka regler som gäller. Så då gör vi det.

 

Två sorters poäng

Det finns två sorters poäng, en sort som är bra och en som är precis tvärt om (jättedåliga alltså).

Connectionspoäng – mycket bra. Den med flest Connectionspoäng vinner.

Mailpoäng – inte bra. Samla så få mailpoäng som möjligt.

Det går ut på att få så få mailpoäng som möjligt varje månad. De mail som räknas är de som inte på något sätt adresserar en extern mottagare. Varje mottagare på interna mail ger ett (1) mailpoäng.

Mail-notifieringar från interna system räknas ej (eftersom denna kommunikations görs social och information bevaras där den är sökbar för alla i företaget)

 

Poängräkning och normering

Under december gjordes en referensmätning (så att vi ska veta om antalet mail ökar eller minskar). Där ser vi vem som skickat och till vem/vilka. Innehållet i mailet bryr vi oss inte om, men rubriken använd för att flagga notifieringar.

Vissa tjänster på egbs consulting har ett högt mailbehov. Därför kommer vinnaren av varje månadstävling baseras på procentuell minskning av mailpoäng. Mailpoäng och procentuell minskning räknas enkelt ut i QlikView (samma verktyg som för vår övriga verksamhetsstyrning).

Under januari och februari får vinnaren fem Connectionspoäng. Tvåan får fyra Connectionspoäng, trean får tre Connectionspoäng, trean får tre Connectionspoäng, fyran får två Connectionspoäng och (tro det eller inte) så är femman den sista som kniper ett (1) Connectionspoäng.

För att behålla spänningen i tävlingen ger mars månads avstämning dubbla Connectionspoäng. Det betyder att vem som helst kan vinna (om de som tidigare samlat Connectionspoäng hamnar utanför topp fem i mars).

 

Avslutningsvis ett litet tillägg om det där med fusk. QlikView ser dig…..

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

En kommentar om: “Sluta maila – tävlingsregler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *