Testkonto IBM SmartCloud Engage

IBM SmartCloud logoIBM SmartCloud Engage är IBMs molntjänst för socialt samarbete. För en mindre organisation är IBM SmartCloud Engage ett snabbt och kostnadseffektiv sätt att komma igång med komplett samarbetsplattform, för större organisationen är IBM SmartCloud Engage framförallt en möjligheten att bjuda in externa parter som tillför det största affärsvärdet.

I SmartCloud Engage integreras sociala samarbetsfunktioner från IBM Connections med mail och kalender. Här hittar du också onlineredigering (IBM Docs) av dokument, kalkylblad och presentationer. Naturligtvis har IBM SmartCloud Engage stöd för mobila enheter.

Här kan du skapa ett testkonto för IBM SmartCloud Engage. Det är helt gratis, fungerar i 60 dagar och tar bara någon minut att sätta upp.

 

Affärsvärde

Hur vi skapar relationer, fattar beslut och gör vårt dagliga arbete har förändrat sättet vi göra affärer. Det sociala företaget inser att människor gör affärer med människor och optimerar därför hur du samverkar för att uppnå organisatoriska mål:

– Ansluta individer på produktiva, effektiva och flexibla sätt

– Eliminera organisatoriska gränser och skapa personliga nätverk som gynnar samarbete

– Personligt riktad information som ger bättre insikt och accelererar det dagliga arbetet

Att bli en social verksamhet kräver ett långsiktigt, strategiskt förhållningssätt med aktivt stöd från verkställande ledning. Organisationer som framgångsrikt förvandlas till ett socialt företag skapar möjlighet till bättre försäljning, förstärkt operativ kontroll, ökad produkt-och tjänsteinnovation och fördjupat kundinsikt och kundvård.

 

Prisbild

Kostnaden för IBM SmartCloud Engage är 55-85 kr per användare och månad beroende på behov. Inga kostnader för hosting, servrar och mjukvaruuppgradeingar.

Det finns tre basalternativ och dessa beskrivs i mer detalj här. Om du behöver ett demokonto så sätter du upp det här.

Connections: Samarbetsfunktioner, mobil access via dedikerade appar, 5 GB diskutrymme

Engage Standard: Samarbetsfunktioner, webmöten med upp till 200 deltagare, mobil access via dedikerade appar, obegränsat externa gäster, 5 GB diskutrymme

Engage Advanced: Samarbetsfunktioner, webmöten med upp till 200 deltagare, dokumenthantering online (för flera samtidiga användare), e-mail och kalender, mobil access via dedikerade appar, obegränsat externa gäster, 5 GB diskutrymme (25 GB mail Inbox)

 

IBM SmartCloud Engage

IBM har med IBM SmartCloud Engage integrerat de viktigaste verktygen för social verksamhet i molnet. Här hittar du företagsanpassad fildelning, samarbets/projektrum, snabbmeddelanden, webbmöten, användarprofiler, post och kalender – allt samlat på en plats.

Lösning är utformad för att låta dig arbeta med personer både inom och utanför organisationen. Med IBM SmartCloud Engage kan du enkelt genomföra webbmöten, dela filer, chatta, hantera projekt, nätverka med potentiella kunder, schemalägga möten och skicka och ta emot e-post var som helst och när som helst.

 

Framgångsfaktorer

För att lyckas med en social samarbetsplattform är det mycket viktigt med utbildning. Det handlar framför allt att förstå syftet och att förstå de grundläggande funktionerna. Detta måste också kompletteras med förankrade användarfall som praktiskt introducerar ett effektivare arbetssätt baserat på organisationens förutsättningar och utmaningar. Läs allt på statusraden eller kontakta oss om du vill veta mer.

Om du behöver hjälp med att beräkna lönsamhet på en investering i SmartCloud Engage kan vi garantera en ROI på mindre än ett år. Social är inte en trend – det är något som förändrar sättet du arbetar.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *