Workshop – IBM Connections

connections_logoDet viktiga med ett lyckat socialt intranät är – och här står det bara lite text så att det blir en liten konstpaus – användarna. Det är därför inte helt förvånande att det är hos användarna som vi tar utgångspunkt när vi planerar en inledande workshop om IBM Connections. Här kommer ett förslag på agenda för det första mötet:

Jag tänkte att vi inleder med att diskutera vilket problem IBM Connections ska lösa. Framförallt handlar det om att förstå en vanlig arbetsdag, analysera vad det dagliga arbetet innebär och därefter kunna peka på både uppenbara som icke-uppenbara förbättringar. Det här blir en diskussion utan allt för mycket pekpinnar som lägger en grund inför nästa punkt där vi går igenom utmaningar som andra organisationer står inför och hur de hittat lösningar. Den här punkten är tänkt som lite inspiration för att fortsätta den inledande diskussionen senare under dagen.

Som tredje punkt går vi igenom skillnaderna mellan social och samarbete. Här tar vi också diskussionen om hur öppet samarbetet ska vara och vad som är vinster och förluster med de olika synsätten. En viktig fråga är exempelvis hur de negativa kommentarerna ska hanteras och bemötas.

Som fjärde punkt går vi igenom de olika funktionerna i IBM Connections och knyter i det tillbaka till hur ett annat arbetssätt/synsätt skapar värde i organisationen. Efter det tänkte jag att vi antingen fortsätter diskussionen utifrån användarnas behov och om det är lämpligt handgripligt tittar på hur det skulle läggas upp i IBM Connections.

Mellan workshoparna är det viktigt att deltagarna har möjlighet att använda IBM Connections på ett konkret sätt. Det är därför viktigt att vi kan identifiera hur IBM Connections redan från början kan lösa direkta och uppenbara problem. Annars blir det inget annat än ett teknikprojekt och om är det är det du letar efter så kan du fråga någon annan IBM partner…

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *