5 Anledningar till EditLive!

I dagarna släppte Ephox version 9 av EditLive! som är en RichText redigerare. EditLive har många funktioner och vi tänker fokusera på de fem starkaste som finns tillgängliga i version 9.

Mediahantering

Ephox har implementerat en funktion som gör att redaktörer kan bädda in video, musik genom att enbart känna till url:en till media filen. EditLive! listar sedan ut det bästa sättet att bädda in videon, musik klippet eller bilden utifrån hur tjänstens egna anvisningar. Se videon nedan för hur enkelt du bäddar in video från youtube med EditLive!

Förhandsgranskning

Du kan mycket enkelt som webbredaktör förhandsgranska dina texter för olika mobilaläsare eller olika skärmstorlekar. Skulle förhandsvalen som följer med inte räcka är det en enkel sak att lägga till eller ta bort valen för att få en förhandsgranskning som passar era behov.

Bildhantering

EditLive erbjuder även avancerade funktioner där en redaktör enkelt kan ladda upp en bild, besäkra bilden, skala om den och lägga på olika effekter för att skapa exakt det uttryck man är ute efter. Allt detta utan att originalbilden påverkas eller att du behöver installera något tillägg i din miljö. I videon nedan visar Ephox hur enkelt det är att jobba med bilder direkt i EditLive.

Stavningskontroll

EditLive leverars med översättningar och stavningskontroll på 32 språk. Detta gör att du kan använda EditLive globalt i din organisation och erbjuda ett översatt gränssnitt för alla redaktörer och stavningskontroll på samma språk som gränssnittet. En bra fördel med stavningskontrollen är att den utförs i samma miljö som EditLive det kräver ingen åtkomst till externa tjänster.

Tillgänglighetskontroll

Slutligen kan jag som redaktör med EditLive se hur väl tillgänglighetsanpassat mitt innehåll är. EditLive erbjuder antingen en färdig rapport som går igenom sidan och visar vilka delar som inte är tillgänglighetsanpassade. Det är även möjligt att få samma sorts varning allt eftersom jag arbetar med min text. Som redaktör får jag varningar när mina tabeller inte innehåller rätt metadata eller att mina bilder saknar alternativtexter.

Utöver ovan fem nämnda funktioner innehåller EditLive även många fler funktioner ett axplock nedan.
* Spåra ändringar
* Kommentarer
* Avancerad tabellredigering
* Automatisk sparning i bakgrunden
* Mallhantering för olika utseneden
* Rollhantering och anpassning av EditLive för olika användare och grupper
* HTML5 hjälpfunktioner

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *