Det skrivna vs. möten

En sak jag konstaterade i helgen var hur störd jag är över alla som någon gång försökt lära mig att skriva. Jag tycker nog inte de lyckades så bra. Deras tips, råd och nedvärderande kommentarer inte var särskilt konstruktiva.

Tänk om dina kollegor kunde och vågade skriva vad de tyckte istället för att kalla till möten. Jag tror det vore effektivare. Det råkade jag säga något anklagande till två lärare. Då blev det dålig stämning 😐

 

Det här ligger till grund för en av de största utmaningarna med ett socialt intranät. Det är allt för många som tror allt för dåligt om sin förmåga att skriva.

Ofta är det ok att skriva mejl, men så fort en text ska publiceras i något sammanhang så tappar man nästan alla. Därför är en av våra viktigaste uppgifter i varje införande att bygga upp självförtroendet för det skrivna ordet.

Den som tror att hen skriver en perfekt text varje gång kommer inte att bli särskilt produktiv. Men om vi tillåter oss att fråga när saker inte är tydliga, att ändra när något blev fel och att våga att inte vara perfekta så kommer vi i mål.

Ok, den här texten kanske inte var jättebra. Det tog fem minuter att skriva den. Men jag tror ni förstår vad jag menar. Det är det som räknas.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *