Lär dig att köra

Lär dig att köra

Min frus mormor jobbade inom militären på 40-talet, nästan 30 km från sin bostad. Hon spenderade runt fyra timmar om dagen på att cykla till och från jobbet, året runt. Det är betydligt mer i tid än vad de flesta pendlare lägger idag. Om någon hade köpt henne en bil, tror ni att hon hade tackat nej till att lära sig köra? ”Tyvärr, jag har inte tid just nu, jag är fullt upptagen med att cykla.”

Man skrattar lite åt tanken. Ändå ser jag moderna exempel på detta nästan dagligen. Folk som ondgör sig över hur mycket tid de lägger på att hantera sin e-post, men som inte har tid att lära sig hur man konfigurerar sin e-postklient eller lär sig vanliga snabbkommandon. Som klagar över alla möten, men inte har tid att utbilda sig i ett nytt arbetssätt. Som saknar information om vad andra på teamet jobbar med, men inte har tid att undersöka bättre sätt att kommunicera på.

Ett socialt nätverk ger dig möjlighet till snabb och enkel informationsspridning, som radikalt kommer att minska den tid du lägger på e-post idag. Den kommer också att göra det enklare att diskutera saker i grupp utan att hålla möten, vilket kommer att ge dig ännu mera tid. Det är två konkreta och stora tidsbesparare, som gör att du kan lägga mera tid på faktiskt arbete. Tyvärr hör jag ofta att ”det där låter ju jättebra, men just nu har jag/vi inte tid”. Ibland från organisationer där man redan har ett socialt nätverk på plats.

Man köper bilen men låter den stå, eftersom man är fullt upptagen med att cykla.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *