Maximera din ineffektivitet, del 3 av 3

Det här är tredje och sista delen i vår serie om ineffektivitet. Vi började med att beskriva det ineffektiva ledarskapet. I del två diskuterade vi ineffektiva beslut och förklarade hur vi inspirerar personalen att bli jobba ineffektivt.

Idag knyter vi ihop säcken och tittar på arbetsprocesser och företagskultur.

Men först ska jag bara skriva en extra mening som inte fyller någon direkt funktion. Se det som ett litet bonustips på hur man kan göra texter mera svårlästa genom att klämma in långa meningar med en massa onödig text som förutom att vara ryckt ur sitt sammanhang också är helt obegripligt. Men just i det här fallet finns det faktiskt en finurlighet och det är att det ska bli lite ineffektivare att läsa den här bloggposten (och därmed lever jag som jag lär). Nåväl, över till tredje delen…

Arbetsprocesser

Det är viktigt att alla medarbetare ska hitta sina egna arbetssätt. Det finns ingen poäng att lära av kollegorna. Hon gör som hon vill och han gör som han vill.

Vi ska sträva efter att hitta arbetsmetoder som i största möjligaste mån blir knuten till en enda person. Det betyder nämligen att produktiviteten sjunker till noll de dagar kritiska nyckelpersoner är frånvarande. Det här ger en garanterad ineffektivitet.

Jag kan tillexempel skriva ett litet program för att generera den där rapporten som alla behöver i slutet på månaden. Om jag är noga med inte förklara hur det funkar och undviker att dokumentera så kommer ingen våga ta fram rapporten utan att jag är inblandad.

En annan princip är att vi bara erbjuder grundläggande datastöd. Jag brukar säga att det finns ingenting som man inte kan göra i Word, eller Wordpad.

Bring your own device (BYOD) är ju en trend som känns rätt mycket förra veckan. Nu kör vi istället Bring your own software (BYOS). Om vi använder någon tjänst eller program privat så tar vi helt enkelt med oss det till jobbet och sen kör vi en härlig blandning av olika gratisprogram för att lösa olika svåra uppgifter. Här är också viktigt att vi är konsekventa med att prova nya tjänster så fort tillfälle ges. Det kanske är effektivt för stunden, men ack så ineffektivt i längden.

Kulturen

Låt oss komma ihåg att ensam är stark.

Det finns i och för sig undantag till den här regeln. Det är faktiskt lika sant att alldeles för många också är starka. Så hur ska vi förhålla oss till den här motsatsen?

Så här tänker vi för att maximerar ineffektiviteten:

  • Om det passar att göra förberedelser alldeles själv så väljer vi istället att göra det i grupp.
  • Om det hade varit bättre att jobba fram ett förslag med lite fler än en persons idéer så gör vi istället tvärt om. Alltså jobbar ensamma.

Det är också viktigt att vi upprätthåller en ovilja till förändring. Det kan finnas nya och bättre sätt att göra precis samma som vi gör idag så finns det ingen anledning att ändra sig.

Så länge vi kan hålla oss till devisen ”Alla sätt att lösa en uppgift är lika effektiva” så har vi på ett enkelt sätt skaffat oss immunitet mot alla krav på förändring. Det gagnar ineffektiviteten.

Det är också viktigt att vi inte låter någon sticka ut. Om någon helt plötsligt tar initiativ utanför sitt ansvarsområde kan det hända att saker och ting effektivare. Det är en risk som vi inte vill ta.

Sammanfattning

Nu har vi alltså gått igenom hur vi ska ineffektivisera organisationen. Det gör vi genom

  • ett otydligt och frånvarande ledarskap
  • vaga och diffusa beslutsprocesser
  • att sprida alldeles för lite information till personalen
  • att premiera individuella arbetsprocesser
  • att jobba för en förändringsobenägen företagskultur

Det här är fem viktiga principer som bevisligen kan maximera ineffektiviteten i de flesta organisationer.

Behöver du göra en förändring? Behöver du också en ineffektivitetscoach? Går det verkligen att räkna hem en maximering av ineffektiviteten?

Oavsett vilken slutsats du kommer fram till så finns det ingen anledning att gå från ord till handling. Det är nämligen ett av de allra bästa sätten att öka ineffektiviteten.

Den här serien är baserad på mitt föredrag om att Maximera ineffektiviteten. Här kan du lyssna på en podd baserad på mitt föredrag om att maximera ineffektiviteten.

 

Här hittar du Maximera ineffektiviteten del 1 och Maximera ineffektiviteten del 2. Nedan finns ungefär samma på Youtube.

 

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *