jämn solbränna

Hur får jag en jämn solbränna?

I takt med att vi spenderar mer och mer tid online så kan det kännas svårt att få till den perfekta solbrännan. Den är ju inte som namnet låter rödbränd utan snarare fint brun över hela kroppen. Inga ränder och inga konstiga fläckar. Men hur lyckas du med en sådan jämn solbränna?

Fuska dig till den bruna färgen!

Den enklaste vägen är den som stavas fusk. Du kan använda en kräm som gör att din hud blir fint brun. Om det är svårt att få detta jämnt över hela kroppen kan du gå till en klinik där de kan spraya åt dig så att din rygg är lika brun som din mage.

Om du inte vill smeta med kräm och spray kan du använda dig av ämnen som Melanotan för att få brun hud på helt naturligt sätt. Detta är dessutom något du kan göra hemma utan att gå till en klinik. Det finns både sprutor och nässpray så även spruträdda kan fuska med den bruna hudfärgen på detta vis.

Just sprutor kan vara bättre än att till exempel använda kräm som riskerar att se ut lite som renoveringsgips i ditt ansikte!

Skapa ett schema för ditt solande

Om du helst blir brun i solen så kan det vara en hjälp att ordna med schema för detta. Sedan är det ju inte säkert att ditt skönhetsideal gör gällande att det inte får vara några ränder. Du måste inte nakensola för att det ska bli fint. Det handlar mer om hur mycket tid du lägger på varje sida.

Om du kan vara i solen på ett aktivt sätt kan det hjälpa. Att till exempel spela tennis en solig dag kan ge en jämn färg. Fast då får du förstås acceptera att det bara blir brunt där din hud är exponerad. När du ligger på stranden kan du tajma tiden du lägger på mage och rygg så att det blir bra.

Viktigt att sola vid flera tillfällen

Oavsett om du solar vid en pool eller på stranden eller kanske i ett solarium är regelbundenhet ett måste för att det ska bli jämnt och snyggt. Om du solar för mycket vid ett tillfälle får du en rödbränd hud som snabbt börjar fjälla. Det kommer absolut inte att se jämnt ut!

Jämn solbränna kommer med regelbunden solning. Här får du kanske också planera lite. När det bara är möjligt med solarium gäller det ju att du bokar in dina tider så att du inte missar. Om det är svensk sommar med gott väder kanske du kan göra mer ute i solen.

solstolar

Om du ändå ska läsa en bok kanske du kan göra det ute på ett gräs där din hud exponeras för solens strålar. Kom ihåg solskydd och se till att du dricker tillräckligt. Då kan du må bra samtidigt som du får en jämn och fin brun färg på kroppen!