jämn solbränna

Hur får jag en jämn solbränna?

I takt med att vi spenderar mer och mer tid online så kan det kännas svårt att få till den perfekta solbrännan. Den är ju inte som namnet låter rödbränd utan snarare fint brun över hela kroppen. Inga ränder och inga konstiga fläckar. Men hur lyckas du med en sådan jämn solbränna?

Fuska dig till den bruna färgen!

Den enklaste vägen är den som stavas fusk. Du kan använda en kräm som gör att din hud blir fint brun. Om det är svårt att få detta jämnt över hela kroppen kan du gå till en klinik där de kan spraya åt dig så att din rygg är lika brun som din mage.

Om du inte vill smeta med kräm och spray kan du använda dig av ämnen som Melanotan för att få brun hud på helt naturligt sätt. Detta är dessutom något du kan göra hemma utan att gå till en klinik. Det finns både sprutor och nässpray så även spruträdda kan fuska med den bruna hudfärgen på detta vis.

Just sprutor kan vara bättre än att till exempel använda kräm som riskerar att se ut lite som renoveringsgips i ditt ansikte!

Skapa ett schema för ditt solande

Om du helst blir brun i solen så kan det vara en hjälp att ordna med schema för detta. Sedan är det ju inte säkert att ditt skönhetsideal gör gällande att det inte får vara några ränder. Du måste inte nakensola för att det ska bli fint. Det handlar mer om hur mycket tid du lägger på varje sida.

Om du kan vara i solen på ett aktivt sätt kan det hjälpa. Att till exempel spela tennis en solig dag kan ge en jämn färg. Fast då får du förstås acceptera att det bara blir brunt där din hud är exponerad. När du ligger på stranden kan du tajma tiden du lägger på mage och rygg så att det blir bra.

Viktigt att sola vid flera tillfällen

Oavsett om du solar vid en pool eller på stranden eller kanske i ett solarium är regelbundenhet ett måste för att det ska bli jämnt och snyggt. Om du solar för mycket vid ett tillfälle får du en rödbränd hud som snabbt börjar fjälla. Det kommer absolut inte att se jämnt ut!

Jämn solbränna kommer med regelbunden solning. Här får du kanske också planera lite. När det bara är möjligt med solarium gäller det ju att du bokar in dina tider så att du inte missar. Om det är svensk sommar med gott väder kanske du kan göra mer ute i solen.

solstolar

Om du ändå ska läsa en bok kanske du kan göra det ute på ett gräs där din hud exponeras för solens strålar. Kom ihåg solskydd och se till att du dricker tillräckligt. Då kan du må bra samtidigt som du får en jämn och fin brun färg på kroppen!

Det går bra att svetsa i rostfritt stål. Svetsning av rostfritt stål är i stort sett samma som då du svetsar andra typer av stål. Skillnaden ligger inte i själva svetsen utan i den skyddsgas som kommer att användas.

Eftersom det rostfria stålet är mycket känsligt för temperaturer på över 250 grader så måste du använda skyddsgas för höga temperaturer. Om du inte gör det så kommer ytan att oxideras och då får du inte lika fin motståndskraft mot korrosion.

Det gäller alltså att skydda det rostfria stålet mot syret som finns i luften då du svetsar. De vanligaste metoderna för att svetsa rostfritt stål är TIG (Tungsten Inert Gas) och MIG eller MAG (Metal Inert Gas eller Metal Active Gas).

Majoriteten använder sig av NMA (Manial Metal Arc) för att svetsa i rostfritt stål.

I Sverige så startar par-säsongen för fåglar i maj månad. Det är också då de börjar bygga bo för att lägga sina ägg i. Om du vill ha en fågelholk med fågelungar så ska du sätta upp den tidigare än i maj månad. Detta beror på att fåglar inte väljer att skapa bo på ett ställe som inte har naturliga dofter.

Sätt alltså upp din fågelholk redan på hösten eller vintern för att den ska ha smält in i naturen rent doftmässigt då fåglarna börjar leta efter ställen att bygga bo på i maj månad.

Frystorkad mat är mat som man fryser ned med atmosfärstryck till väldigt låg temperatur. Det kan röra sig om ned mot minus 50 grader. När maten har frusit hela vägen igenom så kommer trycket att sänkas till 1 mbar eller mer än så. Detta gör att isen i maten i ångande form tar sig till en iskondensor. Det här kallas för sublimering och är en del av processen att frystorka mat.

Frystorkad mat behåller viktiga näringsämnen som askorbinsyra och andra vitaminer.

En dammsugare är som namnet antyder en maskin som suger upp damm. Det finns idag olika typer av dammsugare. Du kan välja en traditionell modell med påse som du byter så snart som den är full med damm. Du kan också välja dammsugare med tömbar påse.

Det finns robotdammsugare som du programmerar så att de jobbar ensamma på dina golv utan att du är med. Du kan också välja våtdammsugare som klarar av att suga upp vatten. Med dammsugaren kan du rengöra dina golv, mattor såväl som fordon.

Numera är det svenska snuset populärt i hela världen men få uppskattar snuset så som vi svenskar gör. Även om vi vet om att det finns risker med snus som är med nikotin så tycks alltfler välja prillor av olika slag, inte sällan för att sluta röka.

Men varför är snus så populärt? Det ska vi försöka reda ut med flera möjliga svar…

En kulturell tradition i Sverige

Snus har varit en del av svensk kultur i århundraden och är djupt rotad i vårt lands historia och identitet. Många svenskar växer upp med snus som en vanlig del av vardagen och ser det som en naturlig och ofarlig vana eller ovana.

Detta är viktigt att tänka på. När vi tänker på snus så är det ju något vi sett sedan barnsben. Inget nytt eller exotiskt som ingen riktigt känner till effekterna av. På grund av detta så fortsätter snuset att vara populärt och något som folk känner sig bekväma med.

Enkel att använda och diskret

Till skillnad från rökning är snus en rökfri tobaksprodukt som kan användas diskret utan att störa andra. Med små snuspåsar kan vi även leva upp till skönhetsideal då snuset inte ens syns där det sitter under läppen. Detta är också något som gör att snuset numera är minst lika accepterat bland kvinnor som bland män.

Det behöver inte märkas att du snusar. Med god smak och dofter som inte stör så är detta verkligen en diskret last. Folk omkring dig kan vara totalt ovetandes om att du snusar!

Du slipper gå ut!

Den som röker kan uppleva det som minst sagt jobbigt att ständigt behöva gå ut eller till ett rökrum. När du fryser hela tiden för att du måste gå ut i minusgrader och röka kommer snuset att vara en befrielse.

rökning utomhus
Rökning utomhus kan bli en riktig plåga när det är kallt!

Att du kan snusa var du vill och när du vill är en väldigt viktig anledning till att snuset är så pass populärt. Det erbjuder frihet till den som behöver nikotinet men som inte vill begränsas av de regler som gäller för var man får röka.

Variation av smaker är viktigt

En av de unika egenskaperna hos snus är den mångfald av smaker som finns tillgängliga. Du kan välja allt från traditionell tobakssmak till mynta, frukt och till och med kaffe. Detta tillåter användare att anpassa sin upplevelse och hitta en smak som passar deras preferenser. Här har vi ytterligare en anledning till att fler snusar istället för att röka.

Ett hälsosammare alternativ till rökning

Även om snus fortfarande medför hälsorisker ser många människor det som ett hälsosammare alternativ till rökning. Snus är inte förknippat med samma risker för lungcancer och andra luftvägsproblem som kommer med rökning. Det gör snuset till ett populärt val för personer som vill sluta röka eller minska sitt tobaksintag.

Enkelt att få tag i

Snus enkelt att få tag i. Du har gott om butiker som säljer snus och så kan du ju beställa online. Utomlands är det inte alltid lika enkelt. Den smidiga tillgängligheten är också något som gör snus väldigt populärt.

När du bokar ett hotell i USA och då särskilt i Las Vegas så kan du bli förvånad när kostnaden landar på bra mycket mer än vad du först såg på listan. I USA är det vanligt med det som kallas för resort fees, det vill säga resortavgift.

Resortavgiften är en extra avgift som hotell tar ut oavsett om du vill ha denna tjänst eller inte. Även hotell som inte kan kallas för resorts kan ha denna resortavgift. Resortavgiften grundades i Las Vegas men numera är den också mycket vanligt förekommande på hotell på Manhattan och i andra delar av USA.

På hotell i Florida och i Kalifornien kan det handla om flera hundra dollar mer per natt om du bokar på ett resorthotell med en massa extra tjänster. Kolla alltid om resortavgiften ingår i priset du får för ett hotell innan du bokar!

Mio grundades år 1962 i april månad. Mio står för Möbelhandelns Inköpsorganisation och bestod av flera möbelhandlare från Stockholm och Sydsverige. Idag finns det cirka 70 Mio-butiker. Konceptet är i stort sett det samma som i starten. Man ville dra igång Mio för att dra ner på inköpspriser genom att kunna köpa mer samtidigit. Idag kan du också handla Mio möbler online.