kreativ arbetsplats

Hur inreder jag en kreativ arbetsplats?

Kreativiteten kommer inifrån men den kan lätt försvinna på en arbetsplats där miljön kväver möjligheten att tänka utanför ramarna. Hur ska du inreda en arbetsplats för att låta kreativiteten flöda? Vi tar en titt på möbler som höjbart skrivbord och annat som kan göra den stora skillnaden…

Ett höjbart skrivbord för bättre blodcirkulation

God blodcirkulation är så viktigt för vår hälsa. Dessutom kan vi tänka bättre om hjärnan syresätts med blod som pumpar som det ska i kroppen. Men hur får du upp pulsen när du sitter och jobbar på din arbetsplats?

Detta kan du påverka med ett riktigt bra höjbart skrivbord som gör det lätt för dig att växla mellan att sitta och stå upp. När du står upp kan du dessutom använda dig av någon form av gå-band eller kanske en matta som trycker på punkter på dina fötter.

Du kan sätta på bra musik som du rör dig till samtidigt som du jobbar vid bordet. Detta kan leda till att du kan jobba mer kreativt och tänka utanför ramarna på jobbet.

Sitt bra och kreativt

När du väl sitter så kan det också vara på ett kreativt sätt. En vanlig kontorsstol är förstås bra att ha. Men du kan förändra ditt sittande genom att ha andra typer av stolar som till exempel en sadelstol eller balansstol.

För den som fryser hela tiden är det verkligen inte så dumt med en stol som är rörlig. Om du kan gunga fram och tillbaka så drar du igång din blodcirkulation och får upp värmen även då du sitter ner.

Väggar som inspirerar dig

Om vi tar en titt på väggarna så kan de vara kala eller har inslag av konst och annat som inspirerar till kreativitet på jobbet. Efter att ha jobbat med renoveringsgips så kan det vara läge att måla något annorlunda på väggen. Men tänk till ordentligt.

Du vill antagligen inte ha en stor bild på Nalle Puh eller något annat i samma stil hur länge som helst. Om du känner att du vill kunna rita fritt på väggen så kan du hänga upp en White board för detta. Det kan vara ett kul sätt att kombinera konstinstallationer med möjligheten att anteckna under möten på ett effektivt och tydligt sätt.

Redskap som krävs för kreativitet

Det finns vissa redskap som är bra att ha för ett mer kreativt jobb. När du inreder på din arbetsplats bör du tänka på hur du kan jobba med musik, ljussättning och andra effekter för att kunna tänka bättre.

Glöm inte bort saker som mat och dryck såväl som doft som också kan påverka hur du upplever din arbetsplats. En kaffemaskin är inte bara till för en matsal. Om den får plats på ditt kontor kan den sprida dofter som får vem som helst att fladdra iväg med tankarna för att sedan återkomma med nya smarta uppslag!

kaffe på jobbet