Varför är snus så populärt?

Numera är det svenska snuset populärt i hela världen men få uppskattar snuset så som vi svenskar gör. Även om vi vet om att det finns risker med snus som är med nikotin så tycks alltfler välja prillor av olika slag, inte sällan för att sluta röka.

Men varför är snus så populärt? Det ska vi försöka reda ut med flera möjliga svar…

En kulturell tradition i Sverige

Snus har varit en del av svensk kultur i århundraden och är djupt rotad i vårt lands historia och identitet. Många svenskar växer upp med snus som en vanlig del av vardagen och ser det som en naturlig och ofarlig vana eller ovana.

Detta är viktigt att tänka på. När vi tänker på snus så är det ju något vi sett sedan barnsben. Inget nytt eller exotiskt som ingen riktigt känner till effekterna av. På grund av detta så fortsätter snuset att vara populärt och något som folk känner sig bekväma med.

Enkel att använda och diskret

Till skillnad från rökning är snus en rökfri tobaksprodukt som kan användas diskret utan att störa andra. Med små snuspåsar kan vi även leva upp till skönhetsideal då snuset inte ens syns där det sitter under läppen. Detta är också något som gör att snuset numera är minst lika accepterat bland kvinnor som bland män.

Det behöver inte märkas att du snusar. Med god smak och dofter som inte stör så är detta verkligen en diskret last. Folk omkring dig kan vara totalt ovetandes om att du snusar!

Du slipper gå ut!

Den som röker kan uppleva det som minst sagt jobbigt att ständigt behöva gå ut eller till ett rökrum. När du fryser hela tiden för att du måste gå ut i minusgrader och röka kommer snuset att vara en befrielse.

rökning utomhus
Rökning utomhus kan bli en riktig plåga när det är kallt!

Att du kan snusa var du vill och när du vill är en väldigt viktig anledning till att snuset är så pass populärt. Det erbjuder frihet till den som behöver nikotinet men som inte vill begränsas av de regler som gäller för var man får röka.

Variation av smaker är viktigt

En av de unika egenskaperna hos snus är den mångfald av smaker som finns tillgängliga. Du kan välja allt från traditionell tobakssmak till mynta, frukt och till och med kaffe. Detta tillåter användare att anpassa sin upplevelse och hitta en smak som passar deras preferenser. Här har vi ytterligare en anledning till att fler snusar istället för att röka.

Ett hälsosammare alternativ till rökning

Även om snus fortfarande medför hälsorisker ser många människor det som ett hälsosammare alternativ till rökning. Snus är inte förknippat med samma risker för lungcancer och andra luftvägsproblem som kommer med rökning. Det gör snuset till ett populärt val för personer som vill sluta röka eller minska sitt tobaksintag.

Enkelt att få tag i

Snus enkelt att få tag i. Du har gott om butiker som säljer snus och så kan du ju beställa online. Utomlands är det inte alltid lika enkelt. Den smidiga tillgängligheten är också något som gör snus väldigt populärt.